wtorek, 15 lutego 2011

Trufle malinowe w białej czekoladzie.

Tu nie ma o czym pisać. Jest malina i jest biała czekolada. I jest kawałek "nieba w gębie".







Składniki:
  • 200g malin
  • 200g białej czekolady


Maliny ułóż pojedyńczo na tacce i włóż do zamrożenia, najlepiej na całą noc.
Rozpuść czekoladę w "kąpieli wodnej" ( do małego garnuszka włóż połamana czekoladę a garnuszek ten ustaw na drugim z wrzącą i gotującą się wodą, tak, by nie dotykał tej wody) i obtaczaj w niej mrożone maliny.


Sucharkowi.




10 komentarzy:

  1. erotyczne mysli mozna miec jak sie patrzy na ta malinke , na prawde wspaniale!! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Och och oooooooooch! To jest po prostu cudo! To idzie do mojej ambrozjowo-nektarowej listy;)

    OdpowiedzUsuń
  3. o rany! wyglądają przepięknie! już sobie wyobrażam, jak smakują... pychotka!

    OdpowiedzUsuń
  4. Rzeczywiscie nie ma o czym pisac :) Wystarczy spojrzec na zdjecia aby sie zakochac w tych pralinkach. To drugie zdjecie...pobudza zmysly :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wow, mam obłęd w oczach. przecudne w wyglądzie i bez wątpienia w smaku
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. O ja!!!! Wymieklam!!!! Sa cudowne!!!! Porywam jedna :)

    OdpowiedzUsuń